Ветеранът Томаш Росицки, който прекара последното десетилетие в Арсенал, вече се завърна в родната Чехия. Там той ще играе за отбора, от който тръгна за футбола - Спарта Прага. Новината беше съобщена официално от ръководството на гранда от столицата на страната. 

Халфът, който ще навърши 36 години след малко повече от месец, ще доиграе сезона в Спарта. В контракта му обаче има опция, според която може да бъде удължен. Самият той изрази задоволството си, че се завръща в клуба, който напусна още на 20-годишна възраст. 

"Не идвам в любимия си клуб просто да играя футбол, идвам тук, за да печеля мачове и трофеи. Много съм щастлив, че съм тук. През лятото бях дал дума, че ако се чувствам добре, ще подпиша. Е, добре съм и подписах договор, което ми носи огромна радост", сподели Росицки при представянето си. 

През миналия сезон полузащитникът беше мъчен от проблеми с коляното и прасеца, заради които изигра само един мач с екипа на Арсенал. Въпреки това той попадна в състава на Чехия за Европейското, но и там се контузи. Сега обаче е възстановен и готов за подвизи със Спарта.