Президентът на Русия Владимир Путин посети град Самара в понеделник, където инспектира строежа на новия стадион, който ще приеме мачове от Мондиал 2018.

Путин отправи послание към група тийненджъри, заявявайки, че Световното по футбол ще бъде на високо ниво, както Зимните Олимпийски игри в Сочи.

"Не преди много време Русия реализира огромен проект, може би най-големият в съвременната ни история - Олимпийските игри в Сочи. Свършихме наистина добра работа и ги проведохме на най-високо ниво. Сега се концентрираме да вдъхнем живот на друг, не по-евтин проект, Световното първенство през 2018", каза Путин.

"Сигурен съм, че ще го направим на най-високо ниво. Тук във вашия град бе избрана отлична локация за изграждането на бъдещия стадион. Успех на строителите", допълни президентът на Русия.

Съоражението в Самара ще бъде едно от 12-те, които ще бъдат домакини на мачове от Мондиала. То ще бъде за 45 хиляди зрители и ще струва повече от 400 милиона долара.

Путин извика деца от публиката на сцената и заедно с тях постави капсула на времето в основните на строежа, с цел да изпрати съобщение до бъдещите генерации да спортуват и да бъдат здрави, за да продължат завета на първокласните руски спортисти.