ПАОК се класира за Шампионската лига, след като завърши при 1:1 с Панатинайкос в плейофа на гръцката Суперлига.

Българският нападател на домакините Димитър Бербатов започна като резерва и се появи на терена в 79-ата минута. Той раздвижи играта на своя състав, а в заключителните минути се оказа в центъра на някои добри положения.

„Черно-белите“ имаха нужда от победа или от равенство в последния мач от плейофната фаза, за да си прокарат път към най-комерсиалната клубна футболна надпревара в Европа.

Важното попадение за ремито в полза на ПАОК бе дело на бившия играч на Левски Гари Родригес, а щастлив гол след рикошет в крака на Витор донесе равенството на Панатинайкос, който ще се бори в Лига Европа.

ПАОК финишира първи в плейофната фаза с 12 точки, а Панатинайкос остана втори с 11.

Срещата на стадион „Тумба“ започна динамично, а първата по-сериозна опасност бе в полза на домакините. Малезас нанесе удар, но Пелкас изби в 6-ата минута.

В 18-ата минута бившият играч на Левски Гари Родригес даде аванс за ПАОК. Бързоногото крило отправи страхотен изстрел и откри за 1:0.

Радостта на домакините обаче не трая дълго, тъй като в 26-ата минута Панатинайкос изравни. Робин Лод пое топката и отправи мощен дар, получи се и рикошет в крака на Витор, което залъга стража на домакините Гликос и топката се озова в мрежата му.

В 51-ата минута играчите на ПАОК претендираха за дузпа, но главният арбитър даде знак играта да продължи.

По-малко от 20 минути преди края на мача Гари Родригес комбинира с Витор, който не успя да нанесе хубав удар.

Българският нападател на ПАОК Бербатов се появи в игра в 79-ата минута, на мястото на Атанасиадис.

В 86-ата минута Младен Петрич отправи чудесен удар, но Гликос отрази.

Малко след това хубава комбинация между Бербатов и Гари Родригес като по чудо не завърши с гол за ПАОК.

В продължението на мача стражът на Панатинайкос за малко можеше да вкара. Вратарят бе изпуснат от бранителите на ПАОК и след центриране в наказателното поле от корнер, но насочи топката неточно.