Легендарният хърватски треньор Мирослав Блажевич, който е издигнат почти в култ в родината си, даде мнението си за сегашния състав на Динамо Загреб. "Модрите" са водени от бившия селекционер на България Ивайло Петев, който зае поста миналата седмица. 

Това се случи в навечерието на голямото дерби с Хайдук, което завърши при нулево равенство на "Максимир". Според видяното от двубоя, Блажевич направи заключение, че не би било чудно, ако серията от 11 поредни титли на Динамо приключи, макар че вината едва ли би била на българския специалист. 

"Честно казано, Динамо е по-добрият отбор от Хайдук. Но конкурентът вече е друг. Според мен в този мач Петев видя всички качества, но и огромните пробойни, който има този състав в момента."

"Той наследи доста слаб отбор от Кранчар и Сопич и няма да е учудващо, ако серията от титли спре. В същото време конкурентът Риека вече преодоля голямата си слабост и започна да печели мачовете с малките отбори. Затова преднината от 6 точки в момента може да се окаже решаваща в края на сезона", сподели Миро Блажевич. 

Той е специалистът, който е постигнал най-големия успех в хърватския футбол, след като под негово ръководство "шахматистите" спечелиха бронзовия медал на Световното първенство във Франция през 1998 г.