Реал Мадрид продължи невероятната си победна серия вече на африканска земя и след 4:0 срещу мексиканския Крус Асул се класира се класира на финала на Световното клубно първенство.

В мароканския град Маракеш, където беше изместен мачът заради тежките атмосферни условия в Рабат, Реал беше пълен господар на терена и стигна до 21-вата си поредна победа във всички турнири, дори и без гол на мегазвездата си Кристиано Роналдо.

Серхио Рамос откри с глава в 14-ата минута след центриране на Кроос. След чудесна акция на Дани Карвахал Карим Бензема отбеляза втория гол за „Белия балет“ в 36-ата.

Тогава дойде моментът да се прояви и Икер Касияс на вратата на испанците. В 39-ата минута той спаси втора поредна дузпа в рамките на четири дни, след като парира удара от бялата точка на Торадо.

В 50-ата минута се стигна до третия гол в мача и той отново бе за Реал. Негов автор стана Гарет Бейл с глава след центриране на Роналдо.

Четвъртото попадение отиде на сметка на Иско, а асистенцията за него даде Роналдо.

Впоследствие Кедира учели и градата на мексиканската врата, след като и Крус Асул регистрира един удар в стълба по-рано.

Така с 4:0 Реал се класира за решителния мач на Световното клубно първенство. В събота от 21.30 ч. Реал Мадрид ще срещне на финала победителя отдругия полуфинал между аржентинския Сан Лоренсо и невозеландския Оуклънд.