50 дни, след като Германия стана световен шампион, момчетата на Йоги Льов отново се събраха, а посрещането им бе като за...световни шампиони.

Внушителните 40 хиляди зрители присъстваха на първата тренировка на Бундестима в Дюселдорф преди приятелската среща с Аржентина, която се явява повторение на финала на Мондиала.

Заниманието на немските футболисти продължи 58 минути, а Йоги Льов трудно комуникираше с играчите си, тъй като атмосферата по трибуните на стадиона бе като за важен двубой. Привържениците аплодираха всяка класно отиграване на своите любимци, които пък за първи път се показаха с четири звезди на гърдите.

За кеф на феновете, световната купа бе показана на терена, а Мануел Нойер и Марио Гьотце получиха наградите си съответно за Най-добър вратар на турнира и Най-добър гол.

„Чувството да те посрещнат по този начин е чудесно. Искам да благодаря на всички фенове за подкрепата. Страхотни сте“, заяви Льов на феновете.

Във вторник пък селекционерът трябва да обяви два важни кадрови въпроса – кой ще бъде новият капитан на Бундестима след оттеглянето на Йоги Льов и кой ще бъде неговият помощник.