Отборът на Атлетико Мадрид се наложи с 2:0 над ПСВ Айндховен в мача от предпоследния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. С попадения на Кевин Гамейро и Антоан Гризман „дюшекчиите“ записаха пета поредна победа в тази фаза на турнира на богатите. С пълен актив от 15 точки мадридчани са лидер в подреждането на Група D.

Същевременно ПСВ продължава без успех. Холандците имат едно равенство и четири поражения и с 1 точка е на последното място в класирането.

Първото полувреме премина сравнително спокойно, без много положения и пред двете врати. Първата по-интересна ситуация в срещата се състоя в 8-ата минута, когато пространство се разкри пред Кевин Гамейро, който отправи удар. Топката обаче мина встрани от левия стълб.

Десет минути след това положение се разкри и пред ПСВ Айндховен. Гастон Перейро стреля от дистанция, но Ян Облак бе бдителен и улови топката.

„Дюшекчиите“ започнаха много активно второто полувреме. Домакините започнаха да атакуват гостите, а в 51-ата минута Хосе Мария Хименес игра с глава, след центриране, но прати топката встрани от вратата. Четири минути по-късно Кевин Гамейро получи чудесно извеждащо подаване от Антоан Гризман отдясно и нанесе хубав диагонален удар по земя. Топката срещна и десния стълб, след което се оплете в мрежата за 1:0.

В 66-ата минута Гризман записа и попадение на сметката си. Френският национал бе изведен отляво от Тиаго, успя да се пребори за топката и с удар от границата на вратарското поле покачи на 2:0.

Великолепна възможност се разкри пред Кевин Гамейро в 73-ата минута. Нападателят нанесе удар с глава след центриране от корнер, но Жероен Зоет отрази.