Австрия отстъпи с 1:2 на Бразилия, но накара Селесао да се бори до края за победата.

На "Ернст-Хапел" във Виена, Карлос Дунга направи принудителна смяна още в 28-та минута, като Миранда напусна заради контузия, и бе заменен от оставяния вече по-често като резерва Тиаго Силва.

Най-чистото положение за Бразилия през първото полувреме дойде малко след това, и бе удар на Давид Луис от пряк свободен удар.

Отново Луис се оказа на точното място в 64-та минута, когато откри резултата. Оскар центрира в пеналта, и бранителят бе надскочил всички, за да реализира с глава.

Австрия реагира по най-добрия възможен начин, и без да се стряска от името на противника, организира много силни атаки към вратата на Диего Алвеш.

В 75-та минута усилията на австрийците бяха уважени от рефера с дузпа, за нарушение на Оскар срещу Андреас Уейман. Александър Драгович застана зад топката и изравни от бялата точка.

Все пак Бразилия си взе своето в 83-та минута, след като Роберто Фирминьо получи топката пред дъгата и стреля точно за 1:2.

Това бе и всичко в мача, като Неймар бе изпратен с освирквания, при смяната си в 92-та минута, а фен нахлу на терена, за да вземе автографа му на фланелка на Барселона.