Триото на Барселона Меси-Суарес-Неймар ще бъде доста по-уморено от това на Реал Бензема-Бейл-Роналдо за Ел Класико, което ще се играе на „Камп Ноу“ на 2 април.

Каталунските медии се опасяват, че MSN ще се върнат в доста по-лошо физическо състояние, отколкото техните колеги от атаката на Реал, носещи инициалите BBC.

Всъщност всеки един от нападателите на каталунския тим ще трябва да изиграе по два мача, при това в далечната Южна Америка, със своите национални отбори, съответно Аржентина, Уругвай и Бразилия.

По същото време Карим Бензема не е повикан във френския национален отбор заради скандала с Валбуена. Гарет Бейл пък е освободен от участие в уелския национален тим в този период и единствено на Кристиано Роналдо му предстоят мачове.

Всъщност мачът може да се окаже само един – срещу България в петък от 22.45 ч. на стадиона в Лейрия. Има голяма вероятност на Роналдо да не му се наложи да играе втората контрола с Белгия в Брюксел, която „виси“ със страшна сила заради атентатите в столицата на Европа.

Така триото на Барса, освен шест мача, ще трябва да пропътува общо 62 352 километра от Европа до Южна Америка и обратно, плюс вътрешноамериканските трасета. Нападателите на Реал пък ще наберат като цяло един мач и само 882 километра пътувания, ако окончателно бъде отложен мачът Белгия – Португалия.