Коринтианс направи нова крачка към титлата след победа с 3:1 на терена на Фигейрензе в мач от 28-ия кръг на бразилското футболно първенство. Възпитаниците на Тите водят уверено в класирането с 60 точки и вече имат аванс от 7 точки пред втория Атлетико Минейро, който стигна само до 2:2 като гост на Жойнвил.

На "Ещадио Орландо Скарпели" Жадсон асистира за първите два гола на Елиаш и Жил, а Ренато Аугусто направи резултата класически в 83-ата минута, преди домакините от Фигейрензе да вкарат почетен гол чрез Леандро Силва в края.

Луан се отличи с гол и асистенция, но Атлетико Минейро на два пъти пропиля гол аванс и допусна късно изравняване при гостуването на "Арена Жойнвил".

Джулиано вкара два гола за Гремио, който се утвърди на третото място с 51 точки след 3:1 над гостуващия Авай.

Васко да Гама спечели голямото дерби на Рио де Жанейро с 2:1 над домакина Фламенго. Родриго и Нене от дузпа вкараха два бързи гола след почивката и донесоха обрата за тима на Родриго, който записа четвърта победа в последните си пет мача и се измъкна от дъното на класирането. С 26 точки Васко вече е предпоследен. Фламенго пък допусна трето поредно поражение и се свлече на седма позиция с 41 точки, с което на практика сложи край на амбициите си за титлата.

Робсон Робиньо се разписа в третата минута на добавеното време и донесе равенството 1:1 на Палмейрас като гост на Сао Пауло. Основна вина за гола имаше вратарят на домакините Рожерио Сени, който излезе напред, за да изчисти една топка, но не се справи добре и Робиньо го прехвърли от дистанция. Палмейрас е четвърти с 45 точки, а Сао Пауло е шести с 43./БТА