Световният шампион с Германия Месут Йозил можеда последва съотборника си в Бундестима Лукас Подолски и да заиграе в турския шампионат. Но в различен тим - той е искан от Фенербахче. 

Според агента му Еркут Согут, възможността "фенерите" да се подсилят с клиента му е огромна, защото те проявяват наистина сериозен интерес. Евентуална сделка може да стане факт обаче едва другото лято. 

"В Арсенал Месут се представя страхотно, той е сред най-добрите. Засега е рано да се говори какво ще е бъдещето му, но всичко може да се случи догодина през август. Фенербахче ми изглеждат изключително сериозни в интереса си към него и защо да не стане трансфер."

"Рано е да се предположи какво ще отговорят от сегашния му клуб на една такава оферта. Но да преминеш от Арсенал във Фенербахче е стъпка напред, този отбор е един от най-великите в Турция", сподели Согут. 

Месут Йозил дойде в Лондон от Реал Мадрид през 2013 г. за сума над 42 млн. паунда. В 78 мача за "артилеристите", той е реализирал 12 гола и е направил 25 асистенции, но въпреки това в Англия определят представянето му като "спорно".