Голямото дерби в Израел между Макаби Тел Авив и Апоел Тел Авив бе прекратен в края на първото полувреме, заради нахлуване на фенове на терена. Апоел поведе с 1:0, а Макаби изравни с гол от спорна дузпа.

Малко след 30-ата минута привърженик на Апоел влезе на терена и нападна играч на Макаби. Футболистът обаче върна ритника и получи червен картон. Това решение предизвика недоволството на неговите съотборници и сред феновете по трибуните.

ВИДЕО от мача и безредиците

Мачът бе подновен, но първото полувреме така и не приключи, защото в 44-ата минута настъпиха масови безредици, на терена нахлуха запалянковци и на двата тима и опитаха саморазправа по между си и с футболистите.

Макаби е на втора позиция във временното класиране в Израел преди този мач от 7-я кръг на шампионата, а Апоел е шести на пет точки от големия си съперник.

„Днес е черен ден за израелския клубен футбол. Това не е футбол, това е война. Шокиран съм и ме е срам от случилото се. Двата клуба и привържениците им трябва да бъдат наказани жестоко“, коментира бившият израелски национал и настоящ главен мениджър на Апоел Еял Беркович.

От полицията в Тел Авив съобщиха, че разглеждат видеозаписите на стадиона и вече 10 запалянковци са арестувани за участието си в инцидентите.