Холандия направи нов фрапантен гаф и по този начин компрометира максимално възможностите си да се класира за Евро 2016. „Лалетата“ загубиха с 0:1 от Исландия в квалификационен мач от група „А“. По този начин новият селекционер на „оранжевите“ Дани Блинд започна с поражение начело на отбора.

Ариен Робен излезе контузен от мача на националния отбор с Исландия от евроквалификациите. Той остана на терена само първите 32 минути от двубоя и напусна, държейки се за слабините. Все още не е ясно колко време ще е извън терена холандецът. От лагера на националния отбор на родината му се притесняват, че може да е извън терените между четири и шест седмици. Но тепърва предстоят прегледи. Със сигурност Робен няма да се появи на терена за следващата евроквалификация на "лалетата". Тя е в неделя срещу Турция и изходът от нея е изключително важен и за двата тима.

Холандия остана с човек по-малко в 33-та минута, след като съдията Милорад Мажич показа директен червен картон на Бруно Мартинс Инди.

Мажич свири дузпа за Исландия в 51-та минута за нарушение на Грегъри ван дер Вийл. Наказателният удар бе реализиран от Гилфи Сигурдсон.

Исландия можеше да удвои своята преднина в 54-та минута, когато след удара на Йохан Гудмундсон топката срещна гредата. След това топката се върна в Сигторсон, който отблизо стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Яспер Силесен.

Турция се изложи при домакинството си срещу Латвия и мачът завърши 1:1.

Домакините поведоха в 77-та минута, когато Арда Туран асистира за попадението на Селчук Инан.

Латвия стигна до изравнителен гол в добавеното време на мача чрез Сабала.

Чехия обърна Казахстан и спечели с 2:1.

Гостите поведоха в резултата с гол на Логвиненко в 21-та минута.

Милан Скода вкара и двете попадения за чехите в 74-та и 86-та минута.

Класиране, група А:

1. Исландия 18 точки

2. Чехия 16

3. Холандия 10

4. Турция 9

5. Латвия 4

6. Казахстан 1