Международната футболна федерация ФИФА ще разгледа материалите във връзка със случая, при който турски запалянковци нарушиха обявената минута мълчание в памет на жертвите на терористичните нападения в Париж, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на пресслужбата на ФИФА.

Вчера преди началото на приятелския мач между националните отбори на Турция и Гърция в Истанбул феновете на турския отбор игнорираха минутата мълчание, като започнаха да свиркат и да скандират "Аллах акбар", посочва ТАСС.

"Засега е рано да се говори за някакво дисциплинарно разследване. Първо трябва да разгледаме всички налични материали във връзка с тази ситуация", съобщиха от пресслужбата на ФИФА.

Турският вестник "Радикал" определи поведението на турските запалянковци като "позорно" и "безвкусно". Селекционерът на турския национален отбор Фатих Терим също осъди поведението им по-късно, като заяви, че то не подхожда на Турция.

Привържениците обясняват, че са запели песен, с която възхваляват бойците срещу тероризма от Турция, но нямат обяснение за освиркванията преди това.