Европейските футболни федерации ще подкрепят кандидатурата на генералния секретар на УЕФА Джани Инфантино на изборите за президент на Международната федерация по футбол /ФИФА/. Това решение бе взето на заседание на Изпълкома на УЕФА, състояло се вчера и днес в Нион. 

Изпълнителният комитет отбеляза, че 45-годишният Джани Инфантино е идеалният кандидат за поста президент на ФИФА, който ще помогне на световната федерация да се движи напред. 

"След завършване на срещата в Дома на европейския футбол в Нион Изпълнителният комитет на УЕФА би искал да потвърди, че е решено единодушно да подкрепим кандидатурата на Джани Инфантино на изборите за президент на ФИФА. Националните асоциации на УЕФА в голямото си мнозинство също изразиха подкрепа на Инфантино. Те ще обявят своята позиция официално в най-близко бъдеще съгласно установения вътрешен ред. Инфантино е идеалният кандидат за поста президент. Неговата кандидатура ще помогне на ФИФА да се движи напред", пише в решението на Изпълнителния комитет на УЕФА. 

Днес в щаб-квартирата на УЕФА в Нион се състоя среща на представителите на всички 54 европейски футболни федерации. /БТА