Българският наставник Ивайло Петев е в списъка с евентуални бъдещи треньори на един от най-големите грандове на Балканския полуостров - Стяуа. Новината разпространяват румънските медии. 

Според изданието sport.ro, родният специалист е сред петимата възможни наследници на бившия си съотборник в Литекс Лауренциу Регекампф. В списъка има и още едно българско име - на Красимир Балъков. Бала обаче отпада като вариант, защото вече пое Литекс. 

Регекампф напусна букурещкия гранд, след като го изведе до титлата. На 27 май той подписа договор с арабския Ал Хилал срещу умопомрачителна сума. Точно той е препоръчал Петев за свой наследник. 

Другите кандидати за поста са легендите Олег Протасов и Альоша Асанов, както и Йоанис Топалидис, който беше помощник на Ото Рехагел в националния отбор на Гърция. 

Иначе името на Петев се спряга за треньор на редица водещи балкански клубове. Преди време се появиха информации за интерес от Гърция, както и от хърватския ДИнамо Загреб. В момента той все още има договор с АЕЛ Лимасол. 

Специалистът получи предложение да води и Левски, но явно кариерата му ще се развие по съвсем различен начин.