Английският участник в Лига Европа Евертън записа хикс в една от последните си контроли преди началото на сезона. "Карамелите" направиха 1:1 с португалския гранд Порто пред собствената си публика. 

Мачът беше в чест на звездата на мърсисайдци Лиън Озмън. 33-годишният атакуващ футболист е най-дълго застоялият се от настоящите играчи, като 16 години вече е на "Гудисън парк" и има най-много мачове и голове за тима от настоящите играчи. 

Въпреки че почти през целия мач инициативата беше на португалците, Евертън поведе в резултата в 42-та минута чрез Стивън Нейсмит, който се възползва от една от малкото грешки в защитата на "драконите". 

Все пак Джаксън Мартинес възстанови заслуженото равенство в 57-та минута и мачът завърши при този резултат. Героят на мача Озмън имаше шанс да се разпише в края, но не се възползва от него. 

В този двубой участва и вратарят Тим Хауърд, който специално сложи край на ваканцията си, за да се появи на терена за 19 минути и да почете съотборника си, с когото са и близки приятели.