Футболистите на Аржентина донякъде взеха сладък реванш срещу Германия за загубения финал на Световното първенство преди по-малко от два месеца. "Гаучосите" победиха кошмара си от Бразилия, този път на негов терен, но в контрола, пък макар и с 4:2. 

Над всички в мача беше новата рекордна покупка в английския футбол Анхел ди Мария. Новата звезда на Манчестър Юнайтед се отличи с три асистенции и един гол в мрежата на Бундестима. 

Въпреки изражението на резултата, германците направиха силен мач, но само в нападение. В защита бяха колебливи и това беше използвано при смъртоносните атаки на южноамериканците. На практика преди почивката Германия атакуваше и пропускаше, а аржентинците бележеха. 

Невероятни пропуски направи завърналият се в Бундестима след контузия Марио Гомес, който поне на три пъти не успя да преодолее Серхио Ромеро от страхотни ситуации. И докато момчетата на Йоаким Льов се редуваха да пропускат, "гаучосите" поведоха в 20-та минута. 

Тогава след страхотен фалцов пас на Ди Мария, топката стигна до Серхио Агуеро на далечната греда и той откри резултата, правейки безпомощен Мануел Нойер. Германците претендираха за засада, но тогава категорично нямаше. 

Пропуските пред вратата на Ромеро дори зачестиха след това попадение, но отново аржентинците се радваха на попадение преди почивката. В 40-та минута точен беше и Ерик Ламела с невероятно изпълнение от границите на наказателното поле. 

Тогава Ди Мария проби страхотно по десния фланг и видя непокрития Ламела малко зад точката на дузпата. Играчът на Тотнъм не се поколеба и от воле стреля силно и прецизно, отново оставяйки без шанс Нойер. 

Веднага след почивката се изви истинска буря пред вратата на резервния страж Роман Вайденфелер. И отново Ди Мария беше в основата на всичко. В 47-та минута отново новата звезда на Манчестър Юнайтед центрира страхотно и Федерико Фернандес с малко помощ от гредата направи 3:0. 

Две минути по-късно беше време и за Ди Мария да се разпише, а резултатът придоби изключително страшни размери за германците. Домакините обаче не се отказаха и тръгнаха напред, за да си запазят поне достойнството. 

И това даде резултат само две минути по-късно, когато Андре Шюрле се разписа, след като довкара при добавката на първоначално отразения му удар от стража Ромеро и намали на 1:4. 

Световните шампиони продължиха да атакуват и изпуснаха много положения. Те стигнаха до още едно попадение в 78-та минута, когато Марио Гьотце, който донесе и победата във финала на 13 юли, вкара за 2:4 след рикошет в крак на защитник на Аржентина. 

До края можеше да има и още голове във вратата на южноамериканците, но до такива не се стигна и все пак южноамериканците взеха някакъв реванш за загубената световна титла през лятото. 

На този мач пък Германският футболен съюз отдаде чест на трима от основните играчи, които прекратиха кариерите си за националния отбор след Мондиала. Това бяха Мирослав Клозе, Пер Мертезакер и Филип Лам.