Реал Мадрид спечели с лекота Суперкупата на Европа. Тимът на Анчелоти надигра Севиля с настроение и обогати още повече своята претъпкана витрина за трофеи.
Кралския клуб прескочи една важна емоционална преграда в края на миналия сезон. Спечелването на Десетата се оказва като трамплин за клуба на Флорентино Перес. Босът показа позната активност на пазара, но този път сякаш се действа с хирургическа точност. Тони Кроос изглеждаше като създаден за Реал Мадрид. Германецът подаде 95 % точни пасове. Хамес е много млад, талантлив и със сигурност ще бъде лансиран до дупка от Анчелоти, въпреки че не е най-подходящия за схемата на италианеца. Колумбиецът ще трябва да се адаптира.

Реал беше изключително силен през миналия сезон, а сега сякаш се вижда така любимото ни „надграждане“. Финансовият баланс изисква изходящи трансфери. От клуба вече си тръгна Диего Лопес, което може и да върне душевния мир на Икер Касияс. Сами Кедира и Анхел Ди Мария не стъпиха на терена в Кардиф, което е знак, че отпадат от проекта. Аржентинецът ще липсва много, но в крайна сметка Реал има Роналдо, Бейл и Хамес, което значи, че трудно ще му се гарантира титулярна позиция. Ди Мария не е от футболистите, които могат да стоят на пейката. Кедира е ценен със своето постоянство, но при наличието на Кроос, Модрич и Чаби Алонсо, присъствието на немския национал идва в повече.

Реал има великолепен състав и отлични футболисти. Това е оркестър съставен само от най-добрите. Естествено е, че тимът има своите недостатъци, но те сякаш са само в зоната на крайните защитници. Коентрао, Марсело, Арбелоа и Карвахал са добри, но не и велики играчи.

Голямото предимство на „кралете“ ще е самочувствието. Реал си го върна с вдигането на Десетата. Не е изключено да станем свидетели на доминация, нещо характерно за този клуб.