Българският вратар Георги Георгиев започна изключително силно участието си в иранското футболно първенство.

Роденият в Шумен талант пази вратата на амбициозния Гостареч Фулад. Клубът тази година си е поставил за цел място в призовата тройка на първенството, което ще му даде право на участие в Азиатската клубна шампионска лига.

Точно заради високите си цели иранският тим привлече и Георги Георгиев. През миналия шампионат Георгиев бе за малко в Иран като пази вратата на Нафт Масжет Сюлейман.

С добрите си изяви българинът направи впечатление като и въпреки, че в Гостареш е твърд титуляр, той е в трансферните листи на още няколко от водещите отбори в Иран. Георгиев играе като преотстъпен от молдовския Шериф, но иранските отбори вече правят запитване за закупуването му.

От началото на сезона в Иран Георгиев е твърд титуляр на вратата на своя тим и има допуснати само два гола. В предпоследния кръг от шампионата Георгиев спаси дузпа, а тимът му спечели като гост с 2:0 срещу Естеглал Ахваз.

В Про лигата на Иран участват 16 отбора, а мачовете от първенството се посещават средно от над 5 хил. човека.

Преди да реши да играе в Иран Георгиев поддържаше форма с Берое. След това от Иран му предложиха нов договор и вратарят реши да продължи активно кариерата си, а не до стои на резервната пейка.

Преди да заиграе в Иран, Георгиев направи отлична кариера в Молдова. В Молдова освен за Шериф Георгиев игра и за Тираспол, с който спечели купата на страната през 2013 година и бе определен за най-добър вратар на първенството.