Сърцата на двама българи ще туптят в ритъма на Шампионската лига по европейските терени тази вечер. Станимир Стоилов ще изведе своя Астана на „Висенте Калдерон“ за гостуването на Атлетико Мадрид, а Георги Миланов и ЦСКА Москва ще приемат Манчестър Юнайтед.

Отборът на Станимир Стоилов се намира на последното място в Група С с 1 точка, спечелена след равенството у дома с Галатасарай /2:2/, а сега възпитаниците на Стоилов ще направя опит да увеличат актива си.

Българският специалист няма кадрови проблеми в състава си, като се очаква да направи някои промени, сравнено с последния мач за местното първенство срещу Ордабаси /2:1/, който се игра на 17 октомври.

Единственият, на когото Стоилов със сигурност няма да разчита, е 21-годишният нападател Патрик Твумаси. Ганайският футболист изтърпява наказание от 6 мача, след като бе изгонен по време на двубоя с ХИК от квалификационната фаза заради невъздържано поведение спрямо съдията.

В лагера на „дюшекчиите“ треньорът Диего Симеоне също се радва на липса на контузени. Специалистът ще има възможността да избира измежду всичките си налични играчи, а един от лидерите на тима от испанската столица, Фернандо Торес заяви по-рано: „Излизаме за победа. Искаме да завършим на първо място в групата и притежаваме необходимите качества за това“.

Преди срещата Атлетико е втори в класирането с 3 точки в актива си. Лидер в Бенфика с 6 пункта.

Възможни стартови състави:

Атлетико Мадрид /4-4-2/: Ян Облак, Хуанфран, Стефан Савич, Диего Годин, Гийерме Сикиера, Тиаго, Анхел Кореа, Саул, Яник Караско, Антоан Гризман, Фернандо Торес

Астана /4-1-4-1/: Ненад, Бранко Илич, Евгени Постников, Марин Аничич, Дмитри Шомко, Роджър Канас, Бауржан Джолчиев, Георги Жуков, Неманя Максимович, Фокси Кетевоама, Жуниор Кабананга

Същевременно отборът, в който играе българският национал Георги Миланов – ЦСКА Москва – посреща Манчестър Юнайтед у дома си. Мачът е от Група В на Шампионската лига, а преди него и четирите състава в групата разполагат с равен точков актив – 3. Московчани заемат 3-о място, а „червените дяволи“ са втори, заради по-добри показатели.

И двата тима спечелиха двубоите си преди сблъсъка. Англичаните се наложиха с 3:0 при гостуването си на Евертън, а ЦСКА победи с 3:2 Урал. При този успех на „армейците“ Георги Миланов се появи в заключителните минути на терена.

Руските издания писаха по-рано, че специално за сблъсъка ще пристигне и бившият мениджър на Юнайтед Алекс Фъргюсън, а пък Луис ван Гаал няма да може да използва контузените Ашли Йънг и на Уилсън. В групата на „дяволите“ обаче се завръщат Серхио Ромеро и Антонио Валенсия.

Прави впечатление, че в очаквания от футболните специалисти стартов състав на московчани отсъства името на Георги Миланов.

Ето и какви са тиражираните вероятни състави на Леонид Слуцки и Луис ван Гаал:

ЦСКА Москва: Акинфеев, Игнашевич, Шчеников, Фернандес, Березуцкий, Вернблум, Тошич, Натхо, Дзагоев, Муса, Думбия

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Джоунс, Рохо, Шнайдерлин, Швайнщайгер, Мата, Ерера, Марсиал, Рууни

И двете срещи са с начален час 21.45 българско време. Ще може да ги проследите в сайта Gong.bg и на честотите на Дарик радио.

Какво още предлага Шампионската лига тази вечер, може да видите ТУК!