България постигна историческо класиране на Световното първенство по футбол за бездомни хора, след като вече е сред десетте най-добри отбори на планетата. Българският тим надигра последователно съставите на Босна и Херцеговина и домакина на шампионата Холандия, което му осигури участие във финал за Купата на Армията на спасението. В спора за отличието, което се равнява на девето място в турнира, националите ще срещнат тима на Ирландия, с който вече играха във втората групова фаза. Първата среща беше спечелена от ирландците с 8:6, но беше определена от организаторите на първенството като една от най-зрелищните преди финалната фаза.

България надигра тима на Босна и Херцеговина в мач за влизане в Топ 12 на света с резултат 7:5, след като в началото на двубоя отстъпваше с 0:2. Момчетата на селекционера Младен Христов проявиха изключителен характер и съумяха да вземат реванш от силния съперник, който победи българския тим през 2012 г. в Мексико Сити и през 2013 г. в Полша (след изпълнение на дузпи).

Три часа по-късно България излезе срещу състава на домакина Холандия пред препълнените трибуни на първо игрище на Площада на музеите в центъра на Амстердам. Националите отново изостанаха в резултата още в самото начало на срещата. Впоследствие обърнаха резултата до 4:2 в своя полза и точно в този момент играч на съперника получи син картон и холандците останаха за 2 минути с човек по-малко на терена. Вместо българският тим да реши мача в този период, той получи нов гол от съперника за 4:3. Националите успяха да отбележат пето попадение едва когато холандците възстановиха своята численост на терена. В последната секунда на мача домакините реализираха от дузпа и оформиха крайния резултат на 5:4 в полза на България.