Отстраненият президент на ФИФА Сеп Блатер нападна президента на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр, като заяви, че той се е разбрал заедно с шефовете на КОНМЕБОЛ да осигурят шест гласа за Катар, който в последствие спечели домакинството на Световното първенство през 2022 година.

Катарците са гарантирали вота на азиатските представители за Испания в борбата на иберийската държава за домакинството на Мондиала през 2018 година, но в последствие Русия спечели надпреварата и ще посрещне следващото голямо футболно първенство.

Блатер изтърпява наказание от 90 дни, заедно с шефа на УЕФА Мишел Платини

Вияр в момента е разследван от етичната комисия към ФИФА. Той отказа да даде показания във връзка с разследването как са предоставени финалните фаза на Световните първенства през 2018-а и 2022-а година, съответно на Русия и Катар.

„Ако бяхте видели моето лице при отварянето на плика, не бях най-щастливият човек, когато съобщих, че Катар ще бъде домакин на предстоящия форум“, коментира Блатер.

„Испания бе постигнала споразумение с КОНМЕБОЛ за Катар. Нямам доказателства, но тази коалиция съществуваше“, добави отстраненият президент на ФИФА.

Сеп Блатер също така разкри, че е имал принципно споразумение с шефа на УЕФА Мишел Платини Световното първенство през 2018 година да отиде в Русия, а Мондиалът през 2022 година да бъде даден на САЩ.

КОИ СА КАНДИДАТИТЕ