Един от най-емблематичните нападатели в скорошната история на английския Фулъм - Клинт Демпси - изплаши всички в настоящия си клуб Сиатъл Соундърс. На профилактичен преглед преди битката на тима през уикенда с Портланд Тимбърс, той е бил диагностициран със сърдечна аритмия. 

От клуба не дадоха повече подробности за състоянието му, но са категорични, че той няма да играе повече до момента, в който медицинският екип не даде изцяло зелена светлина за завръщането му. Очаква се той да не е на разположение и на американския национален отбор за световните квалификации през септември. 

Клинт Демпси игра в лондонския клуб рамо до рамо с Димитър Бербатов в края на 2013 и началото на 2014 г. След това той се завърна в родината си, а малко след това пък Бербо напусна "котиджърс", за да носи екипа на френския гранд Монако. 

Иначе американският нападател в момента е голямата звезда на националния отбор на родината си. Той има 131 мача и 52 гола за САЩ, като го делят само пет попадения от върха във вечната ранглиста на тима, който сега се заема от Лендън Донован, който обаче прекрати кариерата си.