Бившият нападател на Левски Андвеле Слори започна пробен  период в холандския първодивизионен Дордрехт. 31-годишният холандец ще се опита да впечатли старши треньора Ернест Брандс.

Надеждата на бившия национал на "лалетата" е да възобнови професионалната си  кариера. Откакто напусна "Герена", кариерата му се развива изцяло в отрицателна насока и дори по едно време беше обявил, че се отказва от футбола. 

Крилото пристигна на "Герена" през есента на 2010 годна от  английския Уест Бромич Албиън, но не успя да впечатли и след  осем мача без гол със синята фланелка той напусна.

Впоследствие Слори игра една година в австралийския Аделаида, а от 2012  г. рита за здраве в аматьорски отбори. Явно обаче апетитът му за професионален футбол се е върнал и той ще се пробва в Ередивизи.

"По време на тестовете ще преценим дали той е в достатъчно  добра кондиция и има амбиции отново да играе футбол на високо  ниво", коментира Брандс. Ако не успее да го впечатли, по всяка вероятност Слори ще окачи бутонките на пирона.