Българската звезда Димитър Бербатов се превърна едновременно в герой и грешник за своя ПАОК в дербито на Солун с Ираклис. Мачът завърши 3:3, нападателят ни вкара едно от попаденията, но при 3:2 за своя отбор, пропусна дузпа в последните секунди. 

И малко след това символичните домакини от Ираклис реализираха попадение за 3:3 и така извоюваха точката от това дерби. Иначе българинът започна за първи път като титуляр в Гърция този сезон и остана на терена 90 минути, но не можа да се превърне в големия герой за тима си. 

А този мач предложи страхотни емоции на феновете. Домакините откриха чрез Йоргос макрис в 13-та минута, но в 35-та ПАОК изравни. Точен беше Димитриос Пелкас, който оползотвори асистенция на бившия играч на Левски Гари Родригес. 

Но това не беше всичко до почивката. Миналият през Евертън бивш младежки национал на Гърция Апостолос Велиос отново даде преднина на Ираклис в 43-та минута и така домакините се оттеглиха с аванс след първите 45 минути. 

След подновяването на играта настъпиха и моментите на ПАОК и Бербо. Българинът изравни в 65-та минута, когато след неуспешен удар на Роберт Мак топката стигна до него във вратарското поле и той майсторски я прати в мрежата. 

Как се стигна до попадението на Бербо, вижте тук!

"Черно-белите" обърнаха развоя в 77-та минута с гол на Йоргос Цавелас, а всичко вървеше към успех на ПАОК, който можеше да стане и по-убедителен в 90-та минута. Тогава гостите получиха дузпа, но Бербатов я пропиля. Само две минути след това Себастиан Бартолини хвърли в екстаз домакинската публика с изравнителния си гол и така мачът приключи 3:3. 

С тази точка ПАОК събра 11 и остава пети, но се отдалечава от лидерите. Ираклис продължава да е около дъното, като е вече със 7 точки и е 12-и, на две от зоната на изпадащите, където сега е тимът на Калони.