БАТЕ Борисов и Байер Леверкузен не излъчиха победител на мача помежду си в Беларус от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Мачът завърши 1:1, а това облагодетелства в най-голяма степен лидера Барселона. 

Заради този развой каталунците се класираха за осминафиналите още преди да са изиграли мача си с Рома, докато интригата около второто място в групата се завърза със страшна сила и нищо няма да е ясно преди последния съдийски сигнал в шестия кръг след две седмици. 

Мачът в Беларус започна по великолепен начин за домакините. Още при първата си атака те стигнаха до гол. Това стана във втората минута, когато Александър Володко намери Михаил Гордейчук пред наказателното поле, той финтира защитник и стреля към вратата. Топката мина между краката на вратаря Бернд Лено и се оплете в мрежата му - 1:0. 

Този удар към вратата се оказа и последният за БАТЕ Борисов до почивката. Цялата инициатива беше поета от германците, които обаче трудно стигаха до чисти голови положения. Но все пак имаха такива. 

Най-чистото от тях дойде точно преди почивката. Тогава Хавиер Ернандес се озова в страхотна позиция и стреля от наказателното поле по земята, но вратарят Сергей Черник беше на мястото си и отрази по великолепен начин. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


След подновяването на играта продължи надмощието на "аспирините". Само четири минути след началото на втората част Карим Белараби се оказа на стрелкова позиция от близка дистанция, но отново Черник беше страхотен и отрази. 

Играчите на Байер Леверкузен налитаха все по-свирепо, но така и не успяваха да преодолеят защитата и вратаря на беларусите. Но все пак това се случи в 68-та минута, когато най-после резултатът беше изравнен. 

Тогава Хакан Чалханоглу намери по страхотен начин Адмир Мехмеди и той си отвоюва позиция встрани от вратата, за да забие страхотно попадение до лявата греда с прехвърлящ удар и да направи най-накрая резултата 1:1. 

След това попадение гостите тръгнаха да търсят и пълния обрат. Но опитите на Кевин Кампъл, Юлиян Бранд, Карим Белараби и особено на Вендел в самия край не донесоха до резултат. Домакините се задоволиха да отблъскват натиска към вратата си и в крайна сметка се поздравиха с точката след последния съдийски сигнал. 

Тя засега ги запазва в интригата дори за продължаване напред в Шампионската лига. Байер Леверкузен продължава да е трети и ще трябва да се надява на чудо срещу Барселона в последния кръг, за да продължи напред.