Ръководителите на световния футбол от ФИФА претърпяха още един жесток удар по репутацията си. Техен представител беше арестуван по подозрения за пране на пари и корупция, съобщават световните медии. 

Става въпрос за един членовете на комитета по финансов надзор на Световната футболна федерация и вицепрезидент на Карибската футболна конфедерация Кановър Уотсън. Той е бил задържан на Каймановите острови. 

43-годишният висш чиновник е отрекъл всички обвинения и е бил пуснат под гаранция от британските власти. Той трябва да се яви в Лондон за разпит на 29 септември. До тогава ежедневно ще се подписва, че не е напускал територията на Каймановите острови. 

По принцип Карибският регион се слави с едни от най-корумпираните началници. Бившият вицепрезидент на ФИФА, председател на КОНКАКАФ и шеф на футбола в Тринидад и Тобаго Джак Уорнър също беше уличен и признат за виновен в редица корупционни скандали. 

Заради делата срещу него, шефовете във ФИФА с неохота го освободиха от всички постове, които заемаше. Уорнър беше в центъра на скандала по избирането на Катар за домакин на Мондиал 2022, а впоследствие се оказа, че дълги години е събирал подкупи за какво ли не.