Само преди две седмици футболният свят стана свидетел на нещо невиждано досега. Разбира се, става дума за забележителния рекорд, който постави нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски. Полякът вкара цели пет попадения в рамките на само 8 минути и 59 секунди! Феноменално!

Няколко дни по-късно, друг футболист в Германия понечи да засенчи страхотното постижение на Левандовски. Макар и в аматьорските дивизии на немския футбол, нападателят на ФК Бомерн Холгер Шумахер вкара цели десет попадения в двубоя срещу Кюрдистан Бохум. По любопитното в случая е, че първите осем са в рамките на 26 минути през първата част.

Шумахер открива резултата в 15-ата минута, а до 41-ата нанизва и осемте си гола. Кратка справка показва обаче, че нападателят не успява да подобри рекорда на Левандовски – Шумахер не успява да отбележи пет гола в рамките на 9 минути. Само за статистиката, през второто полувреме Шумахер бележи нови два гола, за да оформи головата си сметка на 10 попадения, а крайния резултат на 14:1!

Опитът на Шумахер, дори и в аматьорските дивизии, показва, че рекордът на Левандовски ще бъде актуален още дълги години.