Бившият футболист на Барселона Ерик Абидал, който постави край на кариерата си като играч на Олимпиакос, заяви, че неговият дом се намира в каталунската столица и добави, че там възнамерява да живее.

„Моят дом е в Барселона. Там ще живея. Имам оферти занапред и от Барселона, и от Олимпиакос, но имам време да ги обмисля и да взема своите решения“, коментира Абидал, който изигра последния си мач с екипа на гръцкия гранд срещу Калони (5:0). „Преди мача имахме възможност да разговаряме в съблекалнята. Капитанът ме остави да кажа няколко неща пред съотборниците ми. Казах им, че трябва да се наслаждават на тази великолепна професия, да играят с ентусиазъм и им благодарих, че имам възможността да се насладя на последния си мач“.

„Чувствам се войн. Такъв съм бил цял живот. Аз съм отворен човек. Умея да споделям емоциите си с другите. Доволен съм от всичко“.

„Болестта бе един от най-важните моменти и периодът след като я преодолях. Тогава исках да се върна в игра, но се налагаше много работа, за да възвърна нивото си. Общо взето няма думи, с които да опиша тези мигове“, каза още Абидал.