Димитър Бербатов повече от половин година не играе в Англия, но явно следата, която е оставил там, е доста дълбока. Днес вестник "Мирър" излезе с интересен материал, озаглавен: "Упътването за джентълмена как да бъде Димитър Бербатов". 

В статията, която определено е издържана в типично лятно-лежерен стил, се показват снимки и така популярните напоследък gif-анимации, в които се изброяват качествата на българина, които го правят джентълмен дори и по завишените английски стандарти. 

"Добър вечер, сър. Добре дошли в нашия джентълменски клуб, може ли да взема сакото ви? Заповядайте, седнете, сигурно ще искате и чаша уиски? Кой е онзи мъж там ли? Това е Димитър Бербатов - най-големият джентълмен. Искате ли да сте като него? Естествено, че искате. Затова прочетете внимателно нашите съвети и се постарайте да бъдете като Дими", започва уводът на статията. 

И следват съветите към желаещите да бъдат джентълмени като Бербатов. Всеки от тях е обрисуван и с подходящата снимка. Затова ще ви изброим някои от тях:

"Единствената дума, която трябва да те описва, е "блестящ"."

"Ти не обичаш камерата, когато те снимат, ти я толерираш."

"Ти можеш да направиш дори грозния шал да изглежда добре."

"Ти си легенда. Затова носиш и тениска с надпис, който да го потвърди."

"Умееш да изказваш себе си с молив и лист хартия."

"Ти не тичаш, ти просто се плъзгаш по терена."

"Монако е точно твоята същност, твоето "ти". Затова не просто обитаваш Княжеството, ти ЖИВЕЕШ в него."

"Ти не риташ топката, ти я галиш. Дори правиш любов с нея."

"Вдигаш ли тежести? Вдигаш, при това много! Дори трябваше и да си в Топ Гън."