На 4 септември 2004г. група ентусиасти решават да основат фен клуб на английския клуб Челси в България. Така след 16 дни Софийски градски съд издава решение, удовлетворяващо молбата за създаването на Фен клуб "Челси - България". Не след дълго сдружението става официален фен клуб, регистриран към Chelsea Football Club.

През изминалите 10 години фен клубът не спира да се разраства, както и дейността му. Най-младият привърженик в сдружението е на 1 годинка, а най-старият на 80. Членове на фен клуба посетиха десетки мачове на любимия си отбор, като екскурзии до Лондон се организират ежегодно.

Българските фенове са посещавали редица от запомнящите се мачове през годините, като сред срещите личат финалът на Шампионската лига между Челси и Манчестър Юнайтед през 2008-ма година в Москва, финалът между Челси и Байерн в Мюнхен през 2012-та в Шампионската лига, финалът за Лига Европа между Челси и Бенфика през 2013-та, множество финали за ФА къп, Суперкупите през 2012-та в Монако и 2013-та в Прага, полуфиналите от Шампионската лига между Челси и Барселона, както и финалите на Световното клубно първенство в Япония. През 2013-та и 2014-та година фен клубът организира масови посещения на мачовете срещу Стяуа в Букурещ и Галатасарай в Истанбул. 

Дейността на фен клуба не се ограничава само с посещения на мачове, а и с редица благотворителни инициативи всяка година, като сдружението се стреми да помага на домове за деца, лишени от родителски грижи и социално слаби семейства.

Едно от най-големите постижения на фен клуба е създаването на уникален частен клуб - заведение през 2011-та година, направено специално от феновете за феновете, като помещението няма еквивалент в България, а в Европа единствено гръцкия фен клуб на Челси може да се похвали с нещо подобно. Ежеседмично привържениците на отбора се събират, за да наблюдават своите любимци на плазмени екрани в HD качество на картината и автентичен английски коментар. На сбирките са добре дошли всички привърженици на Челси.

Ежегодно "Челси - България"  организира национални сбирки из страната, като най-чести домакини са били градовете София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Варна. Сдружението има амбициозни намерения да отвори клонове на фен клуба във всички по-големи градове на България.