Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че в момента е на пазара за топ нападател, но няма много опции за покупки в момента.

"Артилеристите" имат амбиции да спечелят титлата в Премиършип този сезон, но трябва сериозно да подсилят атаката си. Оливие Жиру е първият избор за нападател на лондончани, но слуховете за нов нападател свързват Карим Бензема с тима. Венгер призна, че търси нападател, но не засега не може да намери подходящ вариант. 

"Има недостиг. Освен това има разминаване между финансови изисквания и качествата на нападателя. Когато играчите не са свободни не можеш да ги купиш, тъй като клубът притежава правата им. Днес в Европа има поне 15 клуба с огромни финансови възможности и те нямат нужда от пари. Не се ядосвам от това, защото винаги по време на трансферните прозорци гледам по-скоро да развивам играчите, които вече са в клуба. Естествено, нямам нищо против да се купуват футболисти, когато това е в помощ на клуба. Но ако трябва да купуваме играчи, които са на нивото на тези, с които разполагаме не съм съгласен. Имаме силни играчи на всяка позиция", каза Венгер. Арсенал приемат Ливърпул в понеделник./БГНЕС

В предстоящия 3-и кръг на Висшата лига Арсенал домакинства на Ливърпул. Срещата може да проследите в ефира на Diema Sport и на Gong Play.