Мениджърът на Манчестър Юнатед Луис ван Гаал коментира, че вратарят на тима Давид де Хеа сам е пожелал да не играе в мача от първия кръг на Висшата лига срещу Тотнъм /1:0/. Холандският специалист разкри, че испанецът е бил запитан от треньора на вратарите дали иска да играе, а неговият отговор бил отрицателен.

„Що се отнася до този проблем, аз не съм сам в него. Преди мача с Тотнъм Де Хеа имаше среща с наставника на вратарите, а на въпрос дали иска да играе в мача с Тотнъм, Де Хеа отвърнал, че нямал особено желание. Тогава трябваше да реша аз какво да правя и кой да играе“, разкри Ван Гаал.

Припомняме, че в мача от първия кръг срещу Тотнъм желаният от Реал Мадрид Де Хеа не игра, а преди ден се появиха информации, че няма да вземе участие и в двубоя с Астън Вила от втория кръг, който е тази вечер от 21.45 часа. Срещата ще може да наблюдавате в ефира на  Diema Sport 2 и платформата Gong Play.

„Наблюдаваме как се представя Де Хеа на тренировките и мога да заключа, че той не е същият. Той бе най-добрият футболист на клуба в последните много месеци, но сега не го виждам така концентриран”, добави Ван Гаал.