Отборът на Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Тотнъм в първия мач от първия кръг на Висшата лига на Англия. Единственото попадение в срещата бе автогол на Кайл Уокър. Двубоят се игра на "Олд Трафорд".

Навръх 64-ия рожден ден на Луис ван Гаал неговите момчета го поздравиха с три точки на старта на дългия сезон.

Давид де Хеа изгледа срещата от трибуните за сметка на дебютиралия за домакините Серхио Ромеро.

Освен него, Матео Дармиан, Морган Шнайдерлин и Мемфис Депай също започнаха срещата за Юнайтед. Бастиан Швайнщайгер се появи като резерва.

Гостите от Лондон започнаха мача много по-активно, като още в 5-ата минута създадоха опасно положение пред новото попълнение на "дяволите" вратаря Серхио Ромеро. Кристиан Ериксен получи топката след прекрасен извеждащ пас, 23-годишният атакуващ играч опита от воле да прехвърли стража на Манчестър Юнайтед, но топката мина на сантиметри от напречната греда.

22 минути бяха необходими, за да падне и първото попадение за новия сезон в английската Висша лига. При това, голът всъщност е... автогол.

Уейн Рууни получи топката на прекрасна позиция в наказателното поле, но точно преди да отправи удар, останал сам срещу вратаря на "шпорите", Кайл Уокър се опита да изчисти от краката му, но само изпрати топката в собствената си мрежа за 1:0.

В оставащата част от първото полувреме „шпорите“ опитаха на няколко пъти да открият точния момент за контраатака, но така и не стигнаха до попадение.

През второто полувреме Ашли Йънг имаше чудесна възможност да изведе своите с още едно попадение напред, но пропиля възможността в 65-ата минута.

В заключителните минути Тотнъм беше близо до изравняване. Ериксен отправи опасен удар с глава, топката обаче рикошира в защитник на „червените дяволи“ и не се стигна до попадение.