В много равностоен мач на "Викъридж Роуд" Уотфорд отпадна от турнира за Купата на Лигата в Англия, след като загуби с 1:2 от гостуващия Джилигам. Третодивизионният английски отбор изигра много силен двубой, който завърши 1:1 в редовното време. Одион Игало откри за "стършелите" в 57-ата минута. В 72-ата пък Брадли Дак пропусна дузпа за гостите, но Марк Бирн успя да възстанови равенството в 82-ата минута. В 102-ата минута все пак Дак се реваншира пред своя отбор, извеждайки Джилингам до 1/16-финалите в турнира за Купата на Англия.

Уест Бромич пък бе победен след дузпи от третодивизионния Нортхямптън, завършвайки в редовното време 2:2. Зандер Даймънд изведе домакините напред, а Джеймс МакКлийн възстанови равенството на почивката. Гарет МакОули пък изведе "дроздовете" напред две минути след подновяването на втората част, но Ревел изравни в края на редовното време. При дузпите грешници за отбора на Тони Пулис бе Саидо Бераино и Джеймс Морисън.

Без други изненади преминаха останалите мачове за отборите от Висшата лига в Купата на Лигата в Англия. Кристъл Палас надви с 2:0 като домакин Блекпул. Точни за "орлите" бяха Скот Дан и Конър Уикъм. Хъл Сити изоставаше в резултата от Екзитър след гол на Тейлър, но два гола на Диоманде и един на Робърт Снодграс гарантира успеха на "тигрите" в Екзитър.

Суонси успя да спечели визитата си на Питърбъро, печелейки с 3:1 след силно първо полувреме. "Лебедите" откриха чрез Джей Фултън, а два гола за тях добави 20-годишният Оливър МакБърни. За домакините голът бе отбелязан от Леонардо Да Силва Лопес.

Стоук Сити спечели категорично като гост на Стивънидж след тежкото поражение през уикенда от Манчестър Сити у дома. Питър Крауч отбеляза хеттрик за "грънчарите", а един гол добави Питър Бардсли.