Тотнъм пропиля аванс от два гола срещу Стоук Сити в мач от втория кръг на Премиършип. Двата отбора завършиха 2:2 на „Уайт Харт Лейн“.

„Шпорите“ започнаха много силно мача. В 10-та минута Кристиан Ериксен отправи опасен удар от фаул, но Джак Бътланд успя да спаси.

Три минути по-късно Маме Диуф бе изведен на много добра позиция и стреля, но Уго Лорис спаси.

Тотнъм поведе в 19-та минута, когато Кристиан Ериксен центрира от корнер в наказателното поле на Стоук, след което Ерик Дайър засече топката с глава и я изпрати във вратата на Бътланд.

Уго Лорис се отличи с ново спасяване в 45-та минута, когато отрази удар на Диуф.

Тотнъм успя да удвои своята преднина в добавеното време на първото полувреме, когато Бен Дейвис подаде към Насер Шадли, който отблизо вкара за 2:0.

В началото на второто полувреме Джак Бътланд успя да спаси много опасен удар на Хари Кейн.

Стоук организира добра атака в 53-та минута, когато Джонатан Уолтърс стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Уго Лорис.

Марко Арнаутович стреля много пасно в 61-та минута, но Лорис отново спаси.

Минута по-късно Диуф стреля с глава от много добра ситуация, но Лорис бе отлично пласиран и спаси.

Муса Дембеле направи много фрапантен пропуск в 71-та минута, а Бътланд се отличи с поредното отлично спасяване.

Стоук Сити получи правото да изпълни дузпа в 78-та минута за нарушение на Тоби Алдервайрелд в наказателното поле на Тотнъм. Марко Арнаутович реализира наказателния удар и намали пасива на „грънчарите“.

Стоук Сити изравни резултата в 83-та минута, когато Стивън Айрланд сложи топката на главата на Маме Диуф, който отблизо с глава изпрати топката във вратата на Уго Лорис.

Стоук можеше да стигне до победата в 87-та минута, когато Марко Арнаутович центрира в наказателното поле на Тотнъм, след което Стивън Айрланд стреля с глава, но над напречната греда.

Така Тотнъм и Стоук Сити си разделиха по една точка на „Уайт Харт Лейн“.