Без особен блясък, но с особена ефективност през целия сезон, Тотнъм полека-лека изпълнява целите си и се катери в класирането на Висшата лига. "Шпорите" се възползваха по перфектен начин от грешната стъпка на Манчестър Сити и излезе на второ място след успеха над Уотфорд. 

А той не дойде никак лесно. Лондончани надделяха с 1:0 на свой терен с гол на младия Киърън Трипиър и това им позволи да изостават само от най-голямата изненада през сезона Лестър. 

Този мач мина под тоталното надмощие на домакините. Още преди почивката пред вратата на "стършелите" вреше и кипеше. Хари Кейн редуваше пропуски, а в 30-та минута Бен Дейвис можеше да завърши с гол страхотен свой пробив, но защитник на противника изби. 

Три минути след това той пак можеше да се разпише, но пак малко не му достигна да го стори. До почивката и Ерик Дайър пропиля страхотен шанс за гол и в крайна сметка двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 

Този натиск обаче нямаше как да не се отплати на Тотнъм. В 64-та минута падна и така важният гол. При него Деле Али проби перфектно по левия фланг и центрира успоредно на голлинията. Там връхлитащият Киърън Трипиър наниза топката в мрежата и откри резултата. 

До края "шпорите" не позволиха да изпуснат инициативата, като Хари Кейн и Хюн Мин Син не можаха да преодолеят бившия вратар на лондончани Еурелио Гомеш, който пази на Уотфорд. 

Така лондончани събраха 48 точки на второто място, на пет от лидера Лестър. Уотфорд е точно в средата на таблицата, като със своите 33 точки заема десетата позиция. 

Освен в челото обаче, в Англия беше интересно и на дъното. След дълго изгнание под чертата на изпадащите, от там се измъкна Нюкасъл след победата си с 1:0 над Уест Бромич. Александър Митрович с гола си в 32-та минута донесе трите точки на "свраките" и така те вече са с една повече от Норич. 

"Канарчетата" се свлякоха там след поражението си от последния Астън Вила в Бирмингам с 0:2. Джолиън Лескът точно преди почивката и Гейбриъл Агбонлахор в 51-та минута оформиха успеха за Вила и така всичко на дъното се завърза. 

Резултати от ранните мачове в Премиършип:

Манчестър Сити - Лестър 1:3

Тотнъм - Уотфорд 1:0

Астън Вила - Норич 2:0

Нюкасъл - Уест Бромич 1:0

Стоук Сити - Евертън 0:3

Суонси - Кристъл Палас 1:1

Ливърпул - Съндърланд 2:2