Отборът на Тотнъм победи Бърнли в интересен сблъсък от поредния кръг на Висшата лига. „Шпорите“ надделяха с 2:1 на своя „Уайт Харт Лейн“ и по този начин се изкачиха с една позиция във временното класиране и вече заемат шестото място.

Домакините от Лондон поведоха в резултата в 21-ата минута чрез Хари Кейн. След бързо изпълнен фаул в половината на Бърнли, Ериксен подаде топката по лявото крило, където негов съотборник бе в очевидна засада, той обаче ясно показа, че няма да играе с топката и по този начин я остави за нахлуващия от дълбочина Насер Шадли, който проби и центрира топката на главата на Хари Кейн, който с удар от два метра нямаше как да сгреши.

Гостите от Бърнли обаче показаха характер и само седем минути по-късно успяха да изравнят. В герой за своите се превърна Ашли Барнс, който вкара великолепен гол. След атака през центъра, Барнс получи топката пред наказателното поле и след като направи няколко крачки, с удар от дъгата на наказателното поле стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата.

Не по-малко красив бе и следващият гол в срещата, който този път бе в мрежата на гостите от Бърнли. Ерик Ламела получи коженото кълбо отдясно и с удар от около 25 метра по диагонала остави вратаря на гостите безпомощен.

През втората част двата тима не успяха да се изненадат, въпреки че имаха прекрасни възможности за това. В крайна сметка Тотнъм добави нови три точки в актива си и вече има 27. Бърнли пък остава в зоната на изпадащите.

В друг мач от днес Суонси се наложи като гост на Хъл Сити, а Куинс Парк Рейнджърс надделя трудно при домакинството си на Уест Бромич Албиън. „Кралските поданици“ се наложиха с 3:2, а в герой за домакините се превърна Чарли Аустин, който вкара хеттрик.