Българският футболист на Астън Вила Александър Тонев започна като титуляр в контролата с нискоразредния Честърфийлд. Юношата на ЦСКА остана на терена до почивката, а тимът му падна конфузно с 1:3. 

Още в 6-та минута играчите на Честърфийлд ликуваха, след като Тенади Дариква откри резултата. В минутите след това бирмингамци се активизираха, а Тонев се опита да покаже качества във времето, в което беше на терена.

Той създаде една опасност в 30-та минута, но Греъм Бърк не успя да реализира положението. Малко преди края на полувремето самият българин се озова на стрелкова позиция, но не успя да засече хубаво подаване към него. 

За сметка на това Честърфийлд реализира втори гол преди почивката. Сам Хърд направи 2:0 в 43-та минута и даде доста поводи за размисъл на мениджърския щаб на Вила след първите 45 минути. 

Тонев беше един от заменените за началото на втората част и промените сякаш дадоха резултат, след като младокът Джак Грийлиш намали на 1:2 в 51-та минута.Но това се оказа всичко добро за представителя на Премиършип. 

Дори в последните минути остана време Честърфийлд да направи преднината си отново два гола. В 85-та минута Сам Морси се разписа, за да оформи крайното 3:1 и даде поводи за размисъл на мениджъра Пол Ламбърт.