Вратарят на Челси Тибо Куртоа коментира натоварената програма на отбора в дните около Коледа и Нова година, както и в следващата декада. В 10 дни тимът на Жозе Моуриньо трябва да изиграе 4 мача.

Мачът със Съндърланд беше 3-ия без допуснат гол за вратаря и първи сух като гост в Премиършип този сезон.

"Не трябва обезателно да се фокусираме върху подобни мачове, важното е да побеждаваме. Но мачовете спечелени на нула радват. Бих предпочел да победим с 2:1, отколкото да завършим 0:0. Хубаво е да не губим, но победите радват повече, отколкото равенството", заяви Куртоа пред официалния сайт на "сините" от Лондон.

В следващите десет дни Челси ще играе с Тотнъм, Нюкасъл и Хъл Сити за първенство, както и мач от Шампионската лига срещу Спортинг между тях.

"Обичам да играя, но за мен е странно да играя на Рождество. В Испания играят до 22 декември, а в следващите 7 дни се почива. Не е толкова дълъг период", заяви още вратарят на Челси.

"Тази седмица е важна, тъй като имаме два тежки мача. Първо с Тотнъм е лондонско дерби пред нашите фенове, а след това гостуване на Нюкасъл. Този месец ще е тежък и ще се опитаме да спечелим възможно най-много мачове", сподели още той.