Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс бавно започва да се присъединява към лагера на скептиците по отношение на лятната си покупка Марио Балотели.

Вестник „Дейли Мейл“ съобщава, че северноирландецът вече не хранел същата увереност в техническите качества на италианеца, за когото брои 16 милиона паунда на Милан.

Откакто се върна в Англия, Супер Марио е подложен на постоянни критики най-вече заради головата суша, която е без аналог в кариерата му. Дотук тъмнокожият играч е отбелязал едва 3 гола, като нито един от тях не е във Висшата лига.

В последните два мача на мърсисайдци крилото Рахийм Стърлинг бе преквалифициран в нападател, което е явен знак за намаленото доверие на Роджърс към Балотели.

Наскоро наставникът сам призна, че привличането на тарана си е бил риск от самото начало. „Почувствах, че трябва да поемем риска с Марио, защото като колектив не можехме да си позволим да не го сторим по онова време. Очевидно вече беше доста късно и се нуждаехме от някого. Не можем да съжаляваме сега. Още от началото заявих, че това е премерен риск и точно поради тази причина струваше толкова, колкото платихме“, заяви Роджърс.