Нюкасъл продължи добрата серия, в която се намира. „Свраките“ записаха пета поредна победа в Премиършип, след като спечелиха с минималното 1:0 домакинството си на Куинс Парк Рейнджърс от 12-я кръг.

Домакините започнаха амбицирани и в 17-та минута Райън Тейлър стреля, но слабо и Робърт Грийн спаси. Малко по-късно пред Тейлър се откри нова възможност, но той не успя да намери очертанията на вратата на КПР.

Райън Тейлър получи контузия в 33-та минута и бе сменен от Йоан Гуфран.

В 57-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на КПР, Айосе Перес бе близо до това да се разпише, но Робърт Грийн се намеси решаващо и спаси.

Нюкасъл организира добра контраатака в 74-та минута, Гуфран центрира остро в наказателното поле на КПР. Айосе Перес стреля, но Грийн отново спаси.

Единственото попадение в мача падна в 78-та минута, когато след многоходова атака за Нюкасъл Сами Амеоби подаде към Муса Сисоко, който без изпуснат за миг от защитник на гостите и изпрати топката във вратата на Грийн,

След този успех Нюкасъл се изкачи на четвърто място във временното класиране с актив от 19 точки, докато КПР е последен с едва 8 точки.

Стоук Сити загуби с 1:2 домакинството си от Бърнли.

Дани Ингс даде добър аванс от два гола за Бърнли след попадения в 12-та и 13-та минута.

Почетното попадение за Стоук отбеляза Джонатан Уолтърс в 33-та минута.

Бърнли остава в зоната на изпадащите, но вече е на осемнадесета позиция с 10 точки, а Стоук Сити е десети с 15 точки.