Висшата лига може да бъде разтърсена от сериозен скандал, след изказванията на английския доктор Марк Бонар. В Sunday Times се появиха признания на медика, който е бил заснет със скрита камера, че 150 британски спортисти, сред които някои футболисти, са употребявали допинг.

Имена на играчите не се назовават, но се уточнява, че става дума за представители на Челси, Арсенал, Лестър и Бирмингам.

Същевременно реакцията от страна на засегнатите страни не закъсня.

Британското правителство разпореди проверки след скандалните допинг-разкрития

От Арсенал веднага пуснаха становище по случая, в което казват: „Футболен клуб Арсенал е изключително разочарован от тези неверни твърдения, които нямат основание. Sunday Times знае, че няма почва за такива обвинения, но въпреки това публикува подобни информации. Нашият отбор приема доста сериозно тази тема, а играчите ни са добре запознати с въпроса. Ние се придържаме стриктно към всички изисквания от страна на Антидопинговата агенция“.

Припомняме, че мениджърът на Арсенал е един от големите противници на забранените медикаменти. През ноевмри миналата година (2015-а) специалистът заяви, че „топчиите“ са играли срещу тимове, употребявали допинг. Тогава французинът поясни, че негови играчи никога не са вземали подобни субстанции.

Венгер скочи на УЕФА за допинга

От Челси пък коментираха: „Тези твърдения са безпочвени. Освен това, ние никога не сме ползвали услугите на доктор Бонар. Също така нямаме данни наши футболисти да са се лекували при него. Ние спазване всички изисквания в тази област и нашите футболисти са запознати в детайли с разпоредбите и редовно са тествани от съответните органи“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS