Шампионът на Англия Манчестър Сити успя да отложи мълниите в своя лагер, след като много трудно надигра гостуващия Суонси с 2:1 на своя „Етихад“. Тимът на Мануел Пелегрини трябваше да осъществи пълен обрат, след кат допусна поредния лек гол във вратата си. До голяма степен катализаторът за съживяването на „гражданите“ се казваше Яя Туре, който напомни за най-силните си дни с „небесно синия“ екип, а на всичкото отгоре отбеляза победния гол.

Слабата игра в защита, която е характерна за Сити от началото на сезона, отново се показа в пълния си блясък още преди да са изминали 9 минути игра. Тогава Нейтън Дайър и Вилфирд Бони получиха достатъчно пространство от шестима защитници в синьо да разиграят помежду си, а англичанинът с технично отиграване изведе голаджията сам срещу Джо Харт и котдивоарецът не сбърка, шутирайки в долния ляв ъгъл.

Манчестърци обаче намериха сили да възстановят равенството само 10 минути по-късно. Туре пусна Хесус Навас отдясно, а испанецът центрира остро към близката греда, където Стеван Йоветич засече от движение в обратния ъгъл.

Пет минути преди края на първото полувреме късметът покри Суонси. Гаел Клиши получи достатъчно пространство в атака, за да шутира извън наказателното поле. Лукаш Фабиански успя да докосне топката дотолкова, че да я отбие в страничната греда.

След почивката Туре само в рамките на секунди първо разочарова, а после хвърли в екстаз феновете по трибуните. В 61-ата минута африканецът се озова на отлична позиция, но точно както Клиши и той не можа да преодолее Фабиански.

При следващият случай, дошъл буквално в атаката след пропуска Сабалета с отличен пас намери Фернандиньо в наказателното пол, той пък без да гледа остави кълбото на пътя на Туре, който премина на скорост покрай бранителите и стреля през краката на вратаря за 2:1.

В друг мач от кръга Евертън продължи силната си серия и записа своя пети пореден мач без поражение, след като надигра у дома Уест Хем с 2:1. Ромелу Лукаку откри в 26-ата минута, преди Мауро Сарате да изравни само десетина минути след началото второто полувреме. Последната дума беше на Леон Осман, който се възползва от асистенция на Самуел Ето'о и донесе успеха четвърт час преди края.

Резултатите от съботните мачове във Висшата лига, 12-и кръг:

Челси – Уест Бромич 2:0

Евертън – Уест Хем 2:1

Лестър – Съндърланд 0:0

Манчестър Сити – Суонси Сити 2:1

Нюкасъл – Куинс Парк Рейнджърс 1:0

Стоук Сити – Бърнли 1:2

от 19,30 часа: Арсенал – Манчестър Юнайтед