Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел предупреди тима, че не може да си позволи още един пропилян сезон, по подобие на изминалия. Специалистът коментира, че ако „червените дяволи“ искат да останат като един от най-големите клубове в света, ще трябва да поправят грешката.

Петер Шмайхел вярва, че Луис ван Гаал е идеалният вариант за поста и решаването на проблемите в тима. Бившият вратар е впечатлен от представянето на тима на холандеца на Световното първенство в Бразилия.

„Все още смятам Манчестър Юнайтед за един от най-големите клубове в света. Не може да се твърди, че не сме такива, само защото не сме в Шампионската лига. Но аз не смятам, че една година ще промени толкова много ситуацията“, сподели Шмайхел.

„Мисля, че можем да имаме една лоша година, ако след това се съвземем, а аз мисля, че можем да го направим.“

„Изминалият сезон бе ужасен за Манчестър Юнайтед. Завършването на седмо място, може да има само един положителен знак – че няма да играем в Лига Европа и можем да се концентрираме само върши сезона в Англия“, допълни Шмайхел.

„Смятам, че това, че Ван Гаал не дойде веднага след сър Алекс Фъргюсън, ще му помогне. Изглежда, че той е точният човек за тази работа“, добави бившият страж, който носи екипа на Юнайтед в периода 1991–1999 година.