Нападателят на Челси Андре Шюрле сподели, че е щастлив от престоя си в английския тим и не смята да ходи другаде въпреки приближаващото отваряне на януарския трансферен прозорец.

Дотук през сезона световният шампион с Германия е по-скоро резерва в плановете на Жозе Моуриньо, тъй като контузии му попречиха да се бори наравно с останалите. Напоследък обаче бившият играч на Майнц 05 и Байер Леверкузен отново се запромъква сред титулярите и по този повод той не крие, че ще търси още минути на терена.

„През последните няколко седмици бях в състояние да тренирам интензивно и да се преборя отново за място в състава“, каза Шюрле. „Нещата се подобряват. Като изключим това обаче, в момент, когато игровите ми минути са малко, трансферни слухове винаги се появяват.“

„Разбира се, че искам да бъда на терена колкото се може по-дълго и да бележа голове за моя клуб. В отбор като Челси, с много топ играчи, трябва да се доказваш отново и отново... Това не е проблем за мен. Чувствам се удобно и не бих си помислил за трансфер“, завърши Шюрле.