Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман си позволи да разкритикува традиционната натоварена програма във Висшата лига в коледно-новогодишния период.

След като преди това неговият колега от Челси Жозе Моуриньо стори нещо подобно, сега холандецът, който кара първия си сезон в английския футбол, определи календара в първенството като „лудост“.

„Трудно е, защото никога досега не е трябвало да изиграя толкова много мачове в такъв кратък период“, каза Куман, чийто тим ще трябва да се срещне Кристъл Палас, Челси и Арсенал в рамките на една седмица преди да посрещне Нова година.

„Казах на играчите: „Честно, нямам такъв опит, ще ми е трудно“. Трябва да играем на 26 декември и после отново на 28 декември, на първи януари, а после на 3 януари ни чака мач за ФА Къп – това е лудост.“

„Не е лудо да играем на Коледа, защото разбирам – това се случва в Холандия и на хората им харесва. Напълно подкрепям – така мога да хапна празничния обед и после да отида на стадиона, за да гледам Саутхемптън. Като фен бих бил щастлив. Проблемът е в това, че имаш само един ден за почивка между два поредни мача, а това е лудост, направо е невъзможно“, допълни Куман.