Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че неговият тим си е взел поука от поражението срещу Челси (0:2) в края на миналия сезон, което на практика опорочи шансовете на мърсисайдци в битката за титлата.

Тогава Специалния отново се наложи на „Анфийлд“, който ще приеме сблъсъка от 14,45 в събота. „Сега предизвикателството е ново и мачът ще бъде тежък. Челси очевидно бяха силни през миналия сезон и имат огромен опит в състава си, познават лигата и това им помага много“, отчете Роджърс.

„Прибавете към това играчите, които взеха – Диего Коща, един от най-добрите нападатели в Европа, Сеск Фабрегас, който познава първенството и е истинска креативна сила, Еден Азар, който е един от най-добрите младите играчи в света. Това ни открива страхотен шанс у дома да вземем хубав резултат, с който да преобърнем кампанията си.“

„Имахме много контузени и в отделни случаи показахме добро ниво в играта си, ала не сме достатъчно постоянни. Не вкарваме така, както го правехме миналата година“, допълни северноирландецът.