Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс отправи ясно послание към феновете на тима, като обеща, че скоро те ще могат да празнуват с шампионската титла на Англия.

През миналия сезон мърсисайдци бяха много близо до трофея, който чакат вече почти четвърт век, но грешки в последните кръгове – загуба от Челси и пропилян аванс от три чисти гола за 3:3 като гост на Кристъл Палас – съкрушиха мечтите на „червените“.

Все пак Ливърпул записа уникално постижение, като спечели 12 от 14-те си финални двубоя, което вдъхва увереност на наставника преди старта на сезона другата седмица.

„Тук няма нито депресия, нито махмурлук“, коментира Роджърс. „Не съм плакал по плажовете през лятото заради пропуснатата титла.“

„Имаше единствено вълнение и вяра вътре в клуба, че отново ще можем да сме в битката за трофея. През миналия сезон доказахме, че можем да се справим с напрежението. Така че вече го знаем. Знам, че хората ще посочат мачовете срещу Челси и Кристъл Палас, но нека се вгледат в последните ни 14 мача. 12 победи, един равен и една загуба. Такава форма обикновено ти носи титла. Просто нямахме малката доза късмет, от която се нуждаехме. Вярвам, че отново ще бъдем в челото и ще се борим за титлата. В момента Ливърпул е много вълнуващо място, на което да бъдеш.“

„Миналият сезон беше страхотна стъпка напред и сега вярваме, че можем да се справим по-добре. Ако титлата не дойде през тази година, ще бъде тук скоро. Наистина вярвам в това, защото знам какво градим тук“, завърши Роджърс.